Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda
<

Instalatii electrice de prize si iluminare gradina

Instalatii electrice de prize si iluminare gradina. Montaj cablaje electrice de gradina si socluri pentru lampi. Circuite electrice pentru prizele si luminile de gradina.

Instalatia electrica a gradinii consta in realizarea cablajelor electrice pentru luminile de gradina (pitici de lumina, stalpi si proiectoare) si prizele electrice de gradina. Luminiile de gradina pot fi actionate de la intrerupatoare, prin senzori (de crepuscul sau de miscare) sau prin telecomanda. Prizele de gradina sunt necesare la alimentarea electrica a sistemului de irigatii, a sistemului de pompe si hidrofoare care furnizeaza apa catre instalatia de udare a gradinii, la alimentarea filtrelor si pompelor de apa, a luminilor subacvatice din iazuri, helestee si fantani arteziene sau la functionarea dispozitivelor de gradina (antitantari, radiatoare, coolere, etc)

Iluminare exterioara cu pitici de lumina
Iluminare exterioara cu pitici de lumina pentru terasa
Iluminare exterioara cu pitici de lumina
Iluminare iaz, lac artificial cu proiectoare submersibile colorate

        Instalatiile electrice de gradina trebuie concepute odata cu reteaua electrica a casei, prin includerea in tabloul general de sigurante a catorva sigurante cu disjunctor alocate gradinii (pentru prize, pentru lumini si de rezerva). Din sigurantele pentru lumini de la tabloul electric general se porneste catre intrerupatoarele si comutatoarele care vor actiona instalatia de iluminare din gradina. De la intrerupatoare se porneste cu firele electrice in gradina, loc unde se va face conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pamant. Din sigurantele pentru prizele de gradina amplasate in tabloul general al casei se scot fire electrice direct in spatiul verde, loc unde se va realiza conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pamant.
     Cablurile folosite la sistemul electric si de iluminare al gradinii sunt cabluri electrice cu manta metalica si dubla manta de cauciuc, cu 3 fire electrice, avnd grosimi de 1,5 pana la 2,5 mm., cabluri ce se instaleaza in santuri sapate la adancimi de 40-60 cm.