Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda
<

Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

89.25 lei cu TVA
Contact: 0758 088 202 | 0758 088 200 | 021 224 7022
Email: magazin@gardens.ro
Facilitati produs
Disponibilitate permanenta Disponibilitate permanenta
Cod produs:   HHA2P
Producator:   GARDENIS
Descriere Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa

Hidrogelul pulbere, horticol sau agricol ( Hydrogel Aqua ) este un produs ecologic, cu PH neutru, capabil sa absoarba multa apa in perioadele ploioase, sa o retina cat este nevoie, apoi sa o elibereze la radacina plantelor si gazonului in perioadele secetoase. Hidrogelul agricol sau horticol sub forma de pulbere / praf ( hydrogel aqua ) adera pe radacina plantelor si pe suprafata semintelor de gazon, drept pentru care poate fi folosit la plantari si la gazonarea prin insamantare in gradinile sau in locurile unde nu exista sistem de irigatii, retinand in foarte scurt timp o mare cantitate de apa ( de pana la 600 de ori propria greutate si de 40-60 de ori propriul volum ), reducand astfel frecventa udarii de la o doua udari pe zi, la o singura udare in doua sau trei zile. Hidrogelul horticol sub forma de praf ( sau hidrogelul agricol sub forma de praf ) economiseste cu pana la 70% cantitatea de apa consumata, realizand economii importante in bugetele alocate udarii plantelor si gazonului.

Produsul se poate adauga in apa prin care vor fi trecute radacinile plantelor ce urmeaza a fi plantate, aderand la radacina acestora si ajutandu-le sa se prinda rapid si in siguranta, sau se poate amesteca in sacii cu seminte de gazon, realizand astfel imbracarea semintelor intr-o pulbere de hidrogel vcare va ajuta la germinarea semintelor

De asemenea, hidrogelul pulbere se poate presara direct la radacina plantelor din gradina, din ghivece sau din jardiniere, reprezentand un ajutor important in locurile unde nu sunt instalate sisteme automate de irigatii.

Trebuie retinut faptul ca hidrogelul praf (sau hidrogelul sub forma de pulbere) nu elibereaza apa decat atunci cand radacinile plantelor solicita aceasta, in rest apa va fi stocata fara a fi eliberata. Odata ce adera pe radacinile plantelor sau pe suprafata semintelor de gazon, hidrogelul va forma un strat umed ce va ajuta la germinarea semintelor si la prinderea plantelor.

Durata de viata a hidrogelului horticol sau agricol este de 3-5 ani, dupa care se descompune in potasiu (benefic pentru sol), apa si dioxid de carbon.

Natura ecologica, nontoxica si reversibila a acestui produs, hidrogel pulbere, poate fi vazuta prin adaugarea unei solutii saline (sare normala) pe cristalele care au absorbit apa, ceea ce le va face sa o elibereze, intorcandu-se astfel la forma lor initiala.

Hidrogelul horticol sau agricol sub forma de pulbere sau de granule ( Hydrogel ) este un produs ecologic super absorbant, cu PH neutru, folosit pe scara larga in agricultura si horticultura deoarece absoarbe apa in perioadele ploioase, o retine cat este nevoie si o elibereaza in sol, la radacina plantelor si gazonului in timpul perioadelor secetoase. Un singur gram de hidrogel granulat sau sub forma de praf, absoarbe pana la 250 de grame de apa, iar un kilogram de hydrogel poate absorbi pana la 250 de litri de apa, ceea ce il recomanda in amestecurile de pamant pentru plantare sau pentru repicare, dar si la semanarea gazonului sau la montajul rulourilor de gazon pe suprafete sau in zone fara sisteme de irigatii. Hidrogelul ( hydrogelul ) praf sau granule ofera un ajutor nepretuit in cazul plantarii florilor de terasa si balcon in plin soare, reducand udarea cu peste 70 %, atat din punct de vedere al apei folosite, cat si din punct de vedere al timpului economisit (in loc de udare florilor dimineata si seara, se va aplica o udare o data la doua sau trei zile), lucru valabil si in cazul suprafetelor de gazon.

 
Galerie video pentru Hidrogel horticol sau agricol pulbere - absoarbe, retine si elibereaza apa
Utilizare hidrogel pulbere ( praf ) in transportul si plantarea puietilor forestieri.
 
+
Alte produse din categorie