Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda
<

Hidrogel horticol sau agricol granulat - absoarbe, retine si elibereaza apa

Hidrogel horticol sau agricol granulat - absoarbe, retine si elibereaza apa

89.25 lei cu TVA
Contact: 0758 088 202 | 0758 088 200 | 021 224 7022
Email: magazin@gardens.ro
Facilitati produs
Disponibilitate permanenta Disponibilitate permanenta
Cod produs:   HiHortAG
Producator:   GARDENIS
Descriere Hidrogel horticol sau agricol granulat - absoarbe, retine si elibereaza apa

Hidrogelul horticol sau agricol granulat ( Hydrogel Aqua ) este un produs ecologic, cu PH neutru, capabil sa absoarba multa apa in perioadele ploioase, sa o retina cat este nevoie, apoi sa o elibereze la radacina plantelor si gazonului in perioadele secetoase. Hidrogelul agricol sau horticol granulat ( hydrogel aqua ) optimizeaza udarea plantelor si a peluzelor de gazon, in gradinile sau in locurile unde nu exista sistem de irigatii, retinand in foarte scurt timp o mare cantitate de apa ( de pana la 600 de ori propria greutate si de 40-60 de ori propriul volum ), reducand astfel frecventa udarii de la o doua udari pe zi, la o singura udare in doua sau trei zile. Hidrogelul granulat horticol ( sau hidrogelul agricol granulat ) economiseste cu pana la 70% cantitatea de apa consumata, realizand economii importante in bugetele alocate udarii plantelor si gazonului. Produsul se adauga in pamantul de plantare sau in amestecul de pamant cu nisip pentru gazonare, ori se poate presara direct la radacina plantelor din gradina, din ghivece sau din jardiniere, reprezentand un ajutor important in locurile unde nu sunt instalate sisteme automate de irigatii.

Trebuie retinut faptul ca hidrogelul sub forma de granule sau hidrogelul sub forma de praf nu elibereaza apa decat atunci cand radacinile plantelor solicita aceasta, in rest apa va fi stocata fara a fi eliberata.

Durata de viata a hidrogelului horticol sau agricol este de 3-5 ani, dupa care se descompune in potasiu (benefic pentru sol), apa si dioxid de carbon.

Natura ecologica, nontoxica si reversibila a acestui produs, hidrogel granule, poate fi vazuta prin adaugarea unei solutii saline (sare normala) pe cristalele care au absorbit apa, ceea ce le va face sa o elibereze, intorcandu-se astfel la forma lor initiala.

Hidrogelul horticol sau agricol sub forma de pulbere sau de granule ( Hydrogel ) este un produs ecologic super absorbant, cu PH neutru, folosit pe scara larga in agricultura si horticultura deoarece absoarbe apa in perioadele ploioase, o retine cat este nevoie si o elibereaza in sol, la radacina plantelor si gazonului in timpul perioadelor secetoase. Un singur gram de hidrogel granulat sau sub forma de praf, absoarbe pana la 250 de grame de apa, iar un kilogram de hydrogel poate absorbi pana la 250 de litri de apa, ceea ce il recomanda in amestecurile de pamant pentru plantare sau pentru repicare, dar si la semanarea gazonului sau la montajul rulourilor de gazon pe suprafete sau in zone fara sisteme de irigatii. Hidrogelul ( hydrogelul ) praf sau granule ofera un ajutor nepretuit in cazul plantarii florilor de terasa si balcon in plin soare, reducand udarea cu peste 70 %, atat din punct de vedere al apei folosite, cat si din punct de vedere al timpului economisit (in loc de udare florilor dimineata si seara, se va aplica o udare o data la doua sau trei zile), lucru valabil si in cazul suprafetelor de gazon.

 
Galerie video pentru Hidrogel horticol sau agricol granulat - absoarbe, retine si elibereaza apa
Hidrogel granule, demonstratie de absorbtie a apei
 
+
Alte produse din categorie