Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda

Gazon

Semanarea gazonului se realizeaza primavara sau toamna. Lucrarile de insamantare gazon / plantare gazon sunt executate cu utilaje si dispozitive speciale pentru pregatire, imprastierea si incorporarea semintelor de gazon. Rasarirea gazonului semanat se produce etapizat, aceasta fiind un adevarat proces pana la formarea covorului de gazon. Gazonul se tunde si prin operatiunea de tuns gazonul se indeseste si formeaza peluza sau covorul de gazon. Terenul gazonat se inierbeaza si poate fi calcat fara grija.
Montajul rulourilor de gazon poate fi realizat in orice anotimp, aceasta fiind metoda cea mai simpla amenajare a gradinii si cea mai rapida de inierbare / gazonare a suprafetelor plane sau in panta. Prin montarea gazonului rulou obtinem un covor de gazon instant, o peluza de iarba verde, densa si frumoasa, un teren sportiv de calitate sau o gradina aspectuoasa si usor de intretinut. Rulourile de gazon se tund si se intretin ca si gazonul obtinut din seminte de iarba. Rulourile de gazon instalate, trebuie udate intens.
Hidroinsamantarea gazonului se face cand temperatura medie zilnica depaseste 25 grade Celsius. Semanarea hidrica a gazonului se realizeaza prin amestecul semintelor de gazon cu apa, ingrasamant si alte substante in rezervorul masinii de hidroinsamantare, urmata de pulverizarea amestecului pe suprafata care trebuie gazonata. Gazonul hidroinsamantat se mentine mai bine la temperaturi  ridicate decat gazonul insamantat. Hidroinsamantarea poate fi alternativa rolelor de gazon la inierbarea pantelor. Intretinerea gazonului hidroinsamantat se face la fel cu intretinerea gazonului semanat sau cu intretinerea gazonului rulou, adica: tuns gazon, udare gazon , fertilizare gazon si tratamente specifice pentru gazon.